Voor al uw vragen op het gebied van de energie-transitie en duurzaamheidsvraagstukken

             

Energielabel voor woningen

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en utiliteitsgebouwen is een geldig Energielabel verplicht. Het label laat de energieprestatie van de woning of het gebouw zien.

Ook maakt het Energielabel duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklasse voor woningen loopt van A t/m G, dus van weinig naar veel besparingsmogelijkheden. Voor utiliteitsbouw is dit A++++ t/m G. Het Energielabel is maximaal 10 jaar geldig. De introductie van het Energielabel draagt bij aan het behalen van de doelstellingen van het Nationale Energieakkoord.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ondersteunt de zakelijke markt rond de introductie van het Energielabel in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Energielabel.nl ondersteunt de particuliere markt rond de introductie van het Energielabel.

Er zijn dus 2 soorten energielabels, voor woningen en utiliteitsgebouwen. Daarnaast is er de energie-index.

Energielabel voor woningen (particulier of verhuur)

Het definitief Energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Alle woningen zonder Energielabel hebben sinds 2015 een voorlopig Energielabel toegekend gekregen.

Het voorlopig label is gebaseerd op onder meer bouwjaar en is bedoeld als stimulans om na te denken over kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Het voorlopig Energielabel heeft geen formele status.

De woningeigenaar kan eenvoudig online via www.energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid een definitief Energielabel voorbereiden. Het definitief maken gebeurt door een erkend deskundige zoals Energie Advies Emmeloord. De door u ingevoerde gegevens worden gecontroleerd en, bij akkoord, omgezet in een definitief Energielabel. Daarna is het definitieve Energielabel te vinden in EP-online en daarmee rechtsgeldig.

Energie Advies Emmeloord is aangesloten bij de Geschillencommissie Energielabel. 

Opbellen
E-mail
Info