Voor al uw vragen op het gebied van de energie-transitie en duurzaamheidsvraagstukken

             

Informatie voor de Makelaar over het Energielabel.

Alle verkopers van woningen en utiliteitsgebouwen zijn verplicht om aan de koper een geldig energielabel te geven. Verkopers van woningen riskeren anders een boete die kan oplopen tot € 405,00. Voor bijvoorbeeld kantoren kan deze oplopen tot € 20.250,00. Zonder energielabel mag een notaris de overdracht overigens wel afhandelen. 
 
Er zijn twee soorten energielabels:

  • Definitief energielabel woningen
  • Energielabel utiliteitsgebouwen

Als makelaar bent u verplicht om het energielabel te vermelden in advertenties, bijvoorbeeld op woningaanbodwebsites, in etalages en gedrukte media.
 
Het energielabel is ook verplicht bij de oplevering van een nieuwbouwwoning. De makelaar, verkoper of verhuurder mag het afschrift van het energielabel uitprinten en overhandigen aan de nieuwe koper of huurder. Het pdf-document kan nooit als officiële documentatie gebruikt worden bij verkoop. Het heeft geen juridische waarde. Het officiële en definitieve label is enkel online te vinden op www.ep-online.nl. Dit gaat op dezelfde manier als bij verkoop van een woning, door in te loggen op energielabelvoorwoningen. In veel gevallen is de verkoper geen natuurlijk persoon. In die gevallen kan de verkoper inloggen met het zakelijk account.

Energie Advies Emmeloord kan al deze werkzaamheden voor u overnemen tegen een aantrekkelijk tarief, hier kunt u ook terecht voor advies omtrent de juiste invulling van uw brochures, advertentie-uitingen etc. in relatie tot het energielabel. 

(Bron: www.rvo.nl)

Opbellen
E-mail
Info