Voor al uw vragen op het gebied van de energie-transitie en duurzaamheidsvraagstukken

             

Warmtebeeldopnames (Warmtescan)

Wat is een warmtescan?
Een warmtescan is een infraroodopname die de verschillen tussen temperatuur laat zien.
Op de gevel toegepast, laat de scan zien waar de verschillen optreden en waar warmteverlies is. Warmteverlies kan optreden bij kieren, naden en gaten, koudebruggen en isolatiegebreken (ontbrekende, natte of uitgezakte isolatie). 

Met de thermische camera controleren we zowel de binnen- als de buitenzijde van uw woning/pand. We zoomen in op de geconstateerde probleemplekken. Na deze werkzaamheden verwerken we de verzamelde gegevens in een zogenaamd Thermografisch Rapport. In dit rapport treft u inleidend algemene informatie aan over de thermoscan. Vervolgens worden de probleemplekken van uw woning/pand met zowel thermische als reguliere foto’s in beeld gebracht. Tot slot worden er oplossingen/aanbevelingen aangedragen.

Hoe wordt er gescand?

Er worden zowel binnen en buiten opnames gemaakt.

Wanneer worden de scans gemaakt?
Voor een goed warmtebeeld moet er minstens 10 graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. En er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. In de herfst en in de winter zijn de omstandigheden daarom het beste.

Wat moet ik in mijn huis doen om de scan te laten slagen? 

  • Alle vertrekken van uw woning/pand moeten een omgevingstemperatuur hebben van ca. 20 graden. U kunt dit bereiken door uw woning/pand ca. 24-48 uur voor aanvang van onze werkzaamheden op temperatuur te brengen en te houden
  • Ramen en deuren en ventilatieroosters moeten dicht

 

Opbellen
E-mail
Info